Napjainkban egy kisvállalkozás weboldal nélkül nem tud hatékonyan növekedni. Ügyfeleket szerezni nehéz, főleg, hogy a piaci verseny egyre csak nő. Nem nézhetjük tehát tétlenül, ahogy a versenytársak elviszik előlünk a vevőket.

Az online megjelenés fontos, ehhez pedig mindenképp szükség van egy hatékony, ügyfélszerző weboldalra, még akkor is, ha kisvállalkozásunk van.

Kisvállalkozás weboldal ügyfélszerzéshez

Ma már nem a klasszikus “honlap” az, amire egy kisvállalkozásnak szüksége van. Megnőttek az igények mind a látogatók, mind pedig a keresőrobotok részéről.

Az emberek ma, holnap és három év múlva is a weboldaladat fogják először felkeresni, ha venni akarnak tőled valamit, tehát nem kérdés, hogy miért jó egy kisvállalkozás weboldal létrehozása.

Mindegy, hogy aktuálisan épp mennyi ügyfele van vállalkozásodnak. Egy sikeres honlap mindig ott lesz ütőkártyának és ha rosszabbra fordulnak a dolgok, akkor lesz csak igazán nagy hasznodra.

Az ügyfélszerzés persze nem könnyű, de ha van egy jól felépített online stratégiád és egy weboldalad, akkor semmi sem gátolhat meg abban, hogy előbb-utóbb kinődd a vállalkozást.

Weboldal projekt felmérés

Weboldal tervezés stratégiával


Többet adunk, mint gondolnád és mindezt a lehető legjobb áron.

ERŐS WEBOLDALT SZERETNÉK

Melyek a jó kisvállalkozás weboldal főbb tulajdonságai?

A lista a legfontosabb elemeket tartalmazza.

 • egyedi a weboldal kinézete
 • a cselekvésre ösztönző elemek nem hiányoznak
 • a weboldal gyorsan betöltődik
 • hibátlan a honlap működése
 • a weboldal pont azt tudja amire szükség van vállalkozásodnak
 • reszponzív (mobilbarát) a kialakítása
 • releváns a tartalmi része
 • tartalmazza a főbb biztonsági elemeket
 • megfelel a GDPR követelményeknek
 • a kisvállalkozás legfontosabb elérhetőségei mindig láthatóak
 • kattintható a telefonszám, az e-mail cím
 • a szövegek tartalmazzák a legfontosabb kulcsszavainkat
 • van kapcsolati űrlap a weboldalon
 • a Google maps ikon kattintásra az útvonaltervezőt nyitja meg
 • minden fontos információ elérhető a weboldal nyitóoldalán
 • nem tartalmazza a “Köszöntjük weboldalunkon” és társai szövegeket
 • nem tartalmaz animált gif-eket és csilli-villi ugráló elemeket
 • nincs automatikusan elinduló muzsika (senki sem szereti, de tényleg)

Egy kisvállalkozásnak is jó benyomást kell keltenie

Teljesen mindegy mekkora a vállalkozásod. Lehetsz akár a helyi hentesbolt is. Sokkal hitelesebb leszel, ha van egy jól működő, folyamatosan frissülő weboldalad.

Maradjunk a hentesbolt példánál.

Tegyük fel, hogy a településen van 5 hentes. Téged már a környékbeliek ismernek, hozzád járnak, így azt mondhatod jól megy a bolt. Igen ám, de van 2 kilométeres körzetben másik 4 bolt és hidd el, csak idő kérdése mikor eszmélnek és jelennek meg online.

Ha ők meglépik azt, amit Te csak halogatsz, előbb-utóbb el fogják vinni a vevőidet. Napjainkban a szájhagyomány már nem erősebb az online marketingnél.

Azt is elmondom, hogy csinálják.

Először megjelennek különböző platformokon. Facebook, Google Cégem, Insta, kisvállalkozás weboldal, stb. Elkezdenek értékes tartalmakat gyártani. Bemutatják például, hogy az általuk kínált csirkehús tökéletesen tiszta farmról származik, ahol a majorság boldogan és szabadon szaladgálhat egy hatalmas udvaron.

Mi a trendi manapság?

Zöld, egészséges, természetes, vegyszermentes, bio és még sorolhatnám. Azzal, hogy megjelennek a weben, ők be tudják mutatni azt, amit kisvállalkozás weboldal nélkül Te nem.

Hitelesség pipa. Mennek a vevők hozzájuk, mert a cikkeikben rávilágítanak arra is, hogy mennyire tiszták a helységeik, milyen jó minőségű az árujuk, hogy az alkalmazottak mindig húznak kesztyűt amikor húst adnak Neked a pultból, stb.

Tele van az ország tudatos vásárlókkal, akik nem lusták elmenni akár több kilométerrel messzebbre is, csak mert azt látták a neten, hogy ott valami minőségibb. Hiába van a házuktól 3 méterre a boltod, ha nincs honlapod elveszted ezt a versenyt.

Neked Miben Segíthetünk?


Bízd Ránk Vállalkozásod Weboldalát és Dőlj Hátra.

Kisvállalkozás weboldal még több ügyfél szerzésére

Sok-sok potenciális vevőt hozhat Neked egy jól optimalizált honlap, de csak akkor, ha valóban profin van felépítve.

Azok a kisvállalkozók, akik befektetésként tekintenek a webes jelenlétre tudják jól, hogy a beinvesztált pénzük sokszorosan meg fog térülni. Ők azok, akik a piaci szegmens egy nagyobb szeletét fogják kiszakítani pusztán azzal, hogy biztosítják a megfelelő online jelenlétüket.

Új ügyfelek szerzéséhez kell a weboldal és mellé némi online marketing. Facebook-on már napi 500-1000 forintos kerettel is tudsz hirdetni, ami éppen elegendő ahhoz, hogy heti szinten új ügyfeleket szerezhess. Persze a hirdetés beállításának költsége van, de ha azt veszed, hogy több bevételed lehet, akkor mindjárt másképp néz ki a dolog.

Növekedj hatékonyabban

Rengeteg olyan kisvállalkozás van, aki úgy gondolja elég az, hogy helyieknek értékesít. Csakhogy a trendek megváltozni látszanak.

Ahogy előzőleg már említettem, egyre több a tudatos vásárló. Egy kisvállalkozás weboldal segíteni tud abban is, hogy magadhoz csalogass vevőket a környező településekről is.

A növekedéshez nem lesz elég, ha csak helyieket szolgálsz ki. Nagyobb közönség megcélzásával nemcsak több, de minőségibb ügyfeleid lehetnek. A jobb ügyfelek több pénzt fognak elkölteni Nálad, főleg, ha minőségi terméket/szolgáltatást tudsz kínálni olyan platformon, ami ezt jól tudja bemutatni. Ez a platform a Te weboldalad.

Kisvállalkozás weboldal versenyelőny szerzéshez

A vásárlók jelentős része mielőtt venne bármit is, megkeresi a legjobb ajánlatot. Ha van egy jól felépített weboldalad, vagy webáruházad, ami jobb megoldást kínál számukra, máris versenyelőnyt szerezhetsz.

Sok kisvállalkozó megelégszik azzal, hogy van egy Facebook Business oldala, azonban ez a jövőre nézve problémákkal járhat.

Egyrészt azért, mert láttunk már ilyen platformokat egyik napról a másikra eltűnni (iwiw és társai), másrészt az is tény, hogy a Facebook-on létrehozott business page-ed nem a Te tulajdonod, vagyis azt bármikor elvehetik, vagy bezárhatják.

A kisvállalkozás weboldal a Tied, azt nem veheti el tőled senki. A Google és az emberek többsége sem a Facebook oldaladat fogja keresni, hanem a weboldaladat, jobban mondva, a szolgáltatásaidat, melyeket egy saját honlapon fényévekkel hatékonyabban tudsz tálalni, mint más platformokon.

Versenyelőnyt úgy szerezhetsz, ha céged el tud különíteni bizonyos összeget minden évben arra, hogy fejlessze az online jelenlétét. A konkurenciád valószínűleg már rég eszmélt. Nyugodtan keress rá Google-ben.

Tetszett a cikk? Kösz, ha megosztod:

Megosztás

További weboldal készítés cikkek

«

»