Weboldal készítőt keresek. Így találhatsz jó weboldal fejlesztő csapatot.

Weboldal fejlesztőt keresek

Mire figyeljek, amikor weboldal készítőt keresek? Hogyan találhatom meg a számomra legjobb weboldal fejlesztő csapatot?

Azt hinné az ember fia, hogy ez manapság, amikor tele van a net honlapkészítős hirdetésekkel, a világ legegyszerűbb feladata. Nos, pont ezért nem az és, ha nem figyelsz kellőképpen, több százezer forintod bánhatja.

Íme, néhány hatásos módszer arra, hogy megtaláld a legmegfelelőbb weboldal készítő kivitelezőt.

Kezdésnek néhány „de” kifogás

Amikor weboldal készítőt keresünk, sok kifogást tudunk felsorolni arra vonatkozóan, hogy miért is nem találjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet. Hajlamosak vagyunk kissé elbagatellizálni a dolgokat.

A „weboldal készítőt keresek” után általában ilyen kifogásokat szoktam hallani:

 • de nincs időm összehasonlítani az ajánlatokat
 • de a legtöbb árajánlat túl olcsónak tűnik
 • de akiket találtam drágák
 • de a legtöbb oldalon csak WordPress-el foglalkoznak
 • de alig kapok választ az ajánlatkérésemre
 • de még nem döntöttem el, milyen weboldalt akarok

És még jópár kifogás, ami miatt nem találod meg a számodra elfogadható kivitelezőt.

Tedd félre az ürügyeket és koncentrálj inkább arra, hogy mit várnál egy weboldal készítő csapattól. Tudd megfogalmazni, hogy mik a céljaid a honlappal és légy kicsit tájékozottabb a témában, mert akkor sokkal könnyebb lesz a választás is.

Weboldal készítő, designer, marketinges, webfejlesztő? Kit keress?

Mindegyik csinál weboldalt, csak nem mindegy milyet. Általánosságban elmondható, hogy egy weboldal elkészítéséhez minimum két területet magas szinten ismernie kell a fejlesztőnek [csapatnak]. Webdesign és webfejlesztés.

Olyan kivitelezőt keress, ahol minimum a fent említett területet lefedik, mert fejlesztő nélkül nagy problémák lesznek a weboldallal elég hamar.

Vannak jó szabadúszó full-stack fejlesztők. Érdemes ebbe az irányba is keresgélned, ha igazán jól működő, hatékony weboldalra van szükséged. Ne a marketing legyen az elsődleges, hanem a weboldalad és annak fejlesztési, technikai része. Természetesen egy jó weboldal készítő csapat eleve úgy fogja tervezni az oldalad, hogy az marketing és SEO szempontból is erős legyen, már indulástól.

Mivel készülj, mielőtt keresgélni kezdesz?

A legjobb weboldal készítő vállalkozót akkor fogod tudni kiválasztani, ha kellőképpen felkészülsz néhány váratlan kérdésre. Nem a weboldal technikai részére gondolok, hanem az elvárásaiddal, illetve a céljaiddal kapcsolatos kérdésekre.

Talán a legmeglepőbb kérdés, amit feltehet a webfejlesztő, az a weboldalra szánt pénzügyi keret kérdése. Ettől mindenki meglepődik, pedig ki más tudhatná jobban, hogy mennyit tud a vállalkozásod a weboldalra szánni, mint te magad? Miért fontos ez a kérdés? Mert hasznos időt spórol meg mindkét fél részére. Miért akarnál olyan ajánlatokkal bajlódni, ami nem a te keretedhez illeszthető? Miért töltene a kivitelező 4-6 órát az ajánlat elkészítésével, hogy aztán a kukában landoljon?

A legfontosabb, hogy a „weboldal készítőt keresek, mert …” mondat végét ki tudd egészíteni a pontos elvárásoddal. Miért akarsz weboldalt? Növelni akarod a bevételed, ismertebbé akarod tenni a brand-ed, blogolni akarsz, szeretnéd hatékonyabbá tenni az ügyfél kapcsolattartást, el akarod adni a termékeidet. Mindegy mi a cél, tudd megfogalmazni és kifejteni.

Mire figyeljek, amikor weboldal készítőt keresek?

A legjobb weboldaladat akarod elkészíttetni. Ez a cél lebegjen a szemed előtt, amikor weboldal készítő kivitelezőt választasz. Nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő csapatot.

Elővigyázatosnak kell lenned, mert más szakmákhoz viszonyítva a „weblapkészítős piacon” jelentősen több a „kókler”. Az, hogy ez miért van így, külön litániát érdemelne. Ebbe most nem mennék bele. Szűrése [nagyon olcsó csomagok, csak magáról beszél, alig kérdez a projektedről, gyenge kommunikációs készség, varázslatosan gyors kivitelezési idő]. Sajnos, már arra sem alapozhatsz, hogy ügynökséget megbízva biztosan jó lesz az eredmény.

Talán a legjobb szűrő a kommunikáció. Érezni lehet, ha valaki nem kompetens, már abból is, ahogyan beszél. A túl sok technikai rizsa eleve nem vezet jóra, viszont az sem jó, ha valaki túl egyszerűen fogalmaz. A jó weboldal készítő sokat kérdez, meghallgatja az igényeidet és nem akarja mindenáron rád tukmálni magát.

Milyen kérdésekre számíts egy jó weboldal készítőtől?

Akit valóban érdekel a projekted, az őszinte lesz veled, még akkor is, ha ezzel azt kockáztatja, hogy nem ő lesz a befutó nálad.

Ezek a legfontosabb kérdések, amiket hallanod kéne:

 • mi lenne a készülő weboldal célja? [pl. értékesítés, ügyfélszerzés, ismertség növelés]
 • mik a főbb elvárásaid a honlap teljesítésére vonatkozólag? [pl. hozzon x ajánlatkérést, y idő alatt]
 • van-e elképzelésed a weboldal funkciói tekintetében? [pl. szeretném, ha az emberek ajánlatot tudnának kérni a weboldalon keresztül]
 • tudsz-e adni egy általános leírást a célközönségedről? [pl. főleg 35-55 év közötti, gyerekes nők veszik a termékünket]
 • rendelkezésre állnak-e a weboldalhoz szükséges tartalmak? [pl. igen, minden oldalhoz megírtuk a szövegeket, vannak fotóink, videóink]
 • van-e megtervezett online marketing stratégia? [pl. igen, Facebook-on fogunk elsődlegesen hirdetni, a target és a sales funnel ki van találva]
 • mekkora lesz várhatóan a weboldalra terelt forgalom? [pl. várhatóan több tízezer látogatót tudunk percenként az oldalra hozni]
 • mennyire fontos, hogy a weboldalra organikus keresésből is nagy számban látogatókat érkeztessünk? [pl. szeretném, ha az oldalam a Google keresőjében egy év alatt az első-második oldalra kerülne, a legfontosabb kulcsszavaimmal]
 • mekkora a weboldalra szánt pénzügyi kereted? [pl. maximum 1 500 000 forintot tudunk a weboldal elkészítésére költeni, melynek megtérülését az első évben célunk realizálni ]

A fenti kérdések hallatán az ember elsőre talán kicsit meglepődik, de aztán rájön, hogy ezek megválaszolása valóban elengedhetetlen, főleg, ha üzletileg is sikeres weboldalt szeretnénk.

Hol keressek weboldal készítő csapatot?

Ha minden igaz, a Google keresőjéből érkeztél ide, ehhez a cikkhez, vagyis jó helyen keresgélsz. Gyanítom, valami hasonló kifejezésre kerestél rá, hogy „weboldal készítőt keresek”. És hopp, meg is találtad ezt a cikket. Miért? Mert erre optimalizáltuk, hogy a hozzád hasonló potenciális ügyfeleinket elérjük.

Facebook-on is találkozhatsz napi szinten weboldal készítés hirdetésekkel. Ezek közt vannak jók, de a legtöbb sajnos minőségen aluli, olcsó ajánlat. Érdemes kellő mértékben szűrni ezeket.

Nagyobb projekted van? Akkor javaslom a LinkedIn használatát, ahol sokkal nagyobb valószínűséggel fogsz profi céget találni a kivitelezésre.

A jófogás és hasonló hirdetési portálokon fellelhető ajánlatokkal óvatosan. Sok a csaló.

Tudnom kell-e a technikai részleteket, ha weboldal készítőt keresek?

A weboldal technikai dolgait nem neked kell ismerned, hanem a fejlesztőnek. Aki azt várja tőled például, hogy te válassz tárhely szolgáltatót, ott már gyanús lehet a dolog. Miért kellene neked bármit is tudnod a szerverrel kapcsolatban?

Nem a te dolgod, hogy a weboldal zűrzavaros technikai dolgaival tisztában legyél. Neked egy feladatod van. Pontosan megfogalmazni a weboldallal kapcsolatos igényeket és célokat.

A honlap menedzselése, karbantartása, üzemeltetése sem a te feladatkörödbe tartozik, hiszen vélhetően nem ez a szakmád, vagyis csak nyűg lenne a nyakadon. Az a weboldal készítő, aki ezeket a feladatokat rád hárítja, vagy nem jelzi, hogy a jövőbeni oldaladat üzemeltetni kell, az tulajdonképpen egy olyan szoftvert ad a kezedbe, amivel csak problémád lesz. A betanítás pedig nem megoldás, mert egy honlap üzemeltetése messze nem annyiról szól, hogy belépünk admin-ba és átírunk két sor szöveget.

Köszönöm, hogy elolvastad. Sok sikert a weboldal készítő kereséshez!

Bejegyzések A Témában