Hey John. A weboldalad nem nagyon jön be mobilon.

Felütöttem a térképet és megkerestem a lehető legtöbb, környezetemben lévő olyan vállalkozást és céget, akiknek pusztulat rossz a weboldaluk.

Azt a legrosszabb álmomban sem gondoltam, hogy még “Darabosék” is – tudjuk, akiknek fontos, hogy legyen vasaló – messze több információval rendelkeznek a reszponzív weboldal fogalmáról, mint a legtöbb, a KKV szektorban tevékenykedő cégvezető.

150 megkeresésből 1, azaz egy szem ember volt, aki pontosan értette, miért is kell neki az a fránya új weboldal. Pedig a megkeresés nem úgy szólt, hogy – Látom rossz a cég weboldala, csinálhatok neked egy újat? – hiszen tudjuk, hogy a cégvezetők nem igazán komálják az ilyesfajta direkt letámadást.

Felajánlottuk készségesen, hogy készítünk INGYEN ÉS BÉRMENTVE egy átfogó szakértői elemzést a jelenlegi, bődületesen rossz látványt nyújtó weboldalukról.

Ebben elmagyarázzuk közérthetően, hogy mit is kéne tenni, hogy a rég várt eredmények végre elkezdjenek eltávolodni a Descartes-féle koordináta rendszer vízszintes tengelyétől, méghozzá úgy, hogy lehetőleg a mesés exponenciális görbét szorosan követve tegyék ezt meg.

Megdöbbentő eredmény született.

  • kb. 20 százalékuk nem értette, miről van szó
  • 60, azaz hatvan kerek százalékuk válaszolta azt, hogy nincs szükségük új weboldalra, mert ami van, azzal sem érnek sokat
  • a maradék 20% pedig, – kivéve egy cégvezetőt – a béka segge alá betolt árat is gombokká szerette volna varázsolni

Nem azt kell megérteni, hogy 2020-ban miért fontos, hogy a weboldal reszponzív legyen. Ennél jóval fontosabb, hogy tisztába legyünk azzal, miért is olyan fontos eszköze vállalkozásunknak egy megfelelően megtervezett és felépített weboldal.

Weboldal projekt felmérés

Weboldal tervezés stratégiával


Többet adunk, mint gondolnád és mindezt a lehető legjobb áron.

ERŐS WEBOLDALT SZERETNÉK

Egy reszponzív weboldal okostelefonon és tableten is jól böngészhető

Képzeld el, hogy a két órás vonatúton hirtelen eszedbe jut, hogy mindenképp vinned kellene az autót vizsgáztatni, méghozzá holnap. Fél öt van, előkapod a mobilod és felhívod a szerelőt, akihez vinni szoktad. Naná, hogy nem tudja már vállalni. Most mit csinálj?

Persze, hogy veszettül elkezdesz keresni a mobilodon. Beírod a keresőbe mondjuk azt, hogy: műszaki vizsga Pécel (tegyük fel Pécelen laksz). Rányomsz az első találatra. Mit teszel, ha a weboldal ordenáré módon néz ki és a mobilodon ráadásul kezelhetetlen?

Van egy tippem és az nem az, hogy felhívod őket!

Talán, ha a weboldal reszponzív lett volna, ugye?

Több weboldal látogató, nagyobb haszon

– Ugyan kérlek! Még mindig az első tízbe van a weboldalam a Googleban.

Mondta Ádám, majd két hónap elteltével nem győzte lesni, ahogy hűséges ügyfelei vándorolnak át a konkurenciához. Nem nagyon értette, hogy mégis, hogy a jó fenébe történhet meg ez, mikor ő még Adwordszöl is, meg minden.

Ádám, a kulcsszó a reszponzív weboldal! Az, ami a konkurenciádnak van, neked meg nincs. Még mindig! Pedig én már két éve is szóltam, – amikor azzal hajtottál el, hogy túl sok a meló, nincs időd a weboldal készítéssel foglalkozni – hogy abba a vitorlába nem mindig úgy fog fújni a szél.

Most meg már egy kósza, eltévedt szellőnek is örülnénk, nem igaz?

Neked Miben Segíthetünk?


Bízd Ránk Vállalkozásod Weboldalát és Dőlj Hátra.

Weboldal felhasználói élmény növelése

Meg akartam venni azt az órát, de úgy idegesített, hogy állandóan nagyítgatnom kellett az oldalt, mert a telefonomon alig lehetett elolvasni a leírást. Végül hagytam az egészet, beballagtam egy boltba és megvettem ott. Igaz, hogy így drágábban kaptam meg, de már mindegy is.

Nem értem, ha valaki el akar nekem adni egy órát, ami ráadásul nem is olcsó, miért nem képes rendbe tetetni a weboldalát, hogy normálisan lehessen vásárolni onnan. Azt hittem a reszponzív weboldal 2020-ban már alap.

Bár azt is el tudom képzelni, hogy akik csinálták neki a weboldalt, azok se tudták mi az, hogy mobilra optimalizálni.

Reszponzív weboldal és a Google kereső

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a vonat várhatóan két órás késéssel indul. Leesett az első hó. Na mindegy, keresek egy jó thai kajáldát a környéken. Úgyis rég ettem már egy forró Tom Yum levest.

Emlékszem, hogy van itt egy a közelben, de azért rákeresek telón, nehogy rossz címre kóboroljak. Valamiért sehogy nem akarja kihozni a kereső, pedig pár éve még az elsők közt volt a weboldaluk a Google keresőjében. Lehet, hogy bezártak?

Ekkor odalép hozzám egy bájos hölgy, látván, hogy nem kicsit bénázok a telefonommal és megkérdezi, hogy mit keresek? Elmondom, hogy a környéken lévő thai éttermet, ami úgy tűnik már nem is létezik.

– Az még mindig üzemel, de a weboldalukat ne keresse, mert már én is nehezen találtam meg legutóbb is, ráadásul annyira olvashatatlan, hogy telefonon nincs értelme megnyitni sem. Jöjjön, én is éhes vagyok, együnk együtt.

Céges arculat

Dunaharaszti székhelyű könyvelőt kerestem. A Google első tíz találatában nem volt olyan cég, akinek a weboldaláról ne az első pillanatban kattintottam volna el.

Pedig nekem szükségem lett volna a szolgáltatásukra, de vajon milyen lehet ott az ügyfelek kezelése, ahol a weboldal nemcsak, hogy nem reszponzív, de egyszerűen minősíthetetlen.

De üsse kő, félretettem az előítéleteimet, beültem a kocsiba és elmentem az egyik címre. Hétköznap 10 óra környéke, a kapu zárva. Csöngetek, sehol senki. Kiírva sehol, sem a weben, sem a helyszínen, hogy “bocs, szabin vagyunk”. Na, mondom felhívom, hátha csak rossz címen vagyok. A telefont sem veszi fel senki.

Céges arculat, tetszik érteni?

Vajon mennyire rossz az, ha majd az ismerőseimnek – akik a városban éppen könyvelőt keresnek – elmesélem, hogy miért is nem javasolnám XYZ cégeket?

Tetszett a cikk? Kösz, ha megosztod:

Megosztás

További weboldal készítés cikkek

«

»