Weboldal készítés árak

Milyen weboldal elégíti ki a Te céged igényeit?

Ez az a kérdés, amit úgy gondolom a legtöbb webfejlesztő nem fog feltenni.

Minden weboldal tervezése és fejlesztése egyedi. Az igényeket akkor lehet maximálisan kielégíteni, ha ismerjük a weboldal célját.

Az információk könnyebb emészthetősége érdekében, külön csoportosítottuk a weboldalkészítéssel kapcsolatos árakat. Ha egyből az árak érdekelnek, kattints az alábbiak valamelyikére.

Mennyibe kerül egy weboldal elkészítése

Ahogy már fentebb is írtam, nincs két egyforma weboldal. A weboldalak különböző célokat szolgálnak, eltérnek technológiai jellemzőikben, más-más funkcionalitást igényelnek, stb., épp ezért a költségeik is nagyban különböznek.

Ahogy nő a grafikai és funkcionális tervezés bonyolultsága, úgy nő a fejlesztés díja is. A gyertyák kicserélése egy autóban, olcsóbb, mintha vezérműszíjat kellene cserélni, mivel utóbbi esetén több idő és nagyobb szakértelem szükséges a munka elvégzéséhez.

Fontos, hogy a weboldal maga a termék (némileg szolgáltatás), azonban minden webfejlesztő cégnél időt kell számolni a belső kommunikációra és a projektmenedzsmentre egyaránt. Mint minden professzionális szolgáltatás esetén, magas szintű kommunikációra van szükség, a webfejlesztő és közted.

Szükséged van-e egyáltalán weboldalra?

Ez egy nagyon fontos kérdés, és nekünk megvan erre a válaszunk: igen, szükséged van rá.

Elmúltak azok az idők, amikor a weboldal opcionális volt. Ha versenyben akarsz maradni az iparágadban, függetlenül attól, hogy melyikben vagy, szükséged van egy weboldalra.

Már nem elég, hogy van egy domain-ed, rajta némi szöveggel és képpel. A weboldalak jóval kifinomultabbak mint valaha voltak. A keresőknek, melyek segítenek megtalálni, egyre több információra van szükségük.

A Google keresési algoritmusa jóval összetettebb, mint pár éve volt.

Olyan online jelenlétre van szükséged, amely vonzó, könnyen navigálható, és ami a legfontosabb: lehetővé teszi potenciális ügyfeleid számára, hogy megtalálják problémájukra a megoldást a weboldaladon.

Összefoglalva tehát: mindegy milyen iparágban szolgáltat a céged, szükséged van egy jól működő, professzionális weboldalra.

Mi mennyibe kerül? Nézzük a listát.

Az alábbiakban egy olyan listát találsz, ami tartalmazza a legáltalánosabb dolgokat, melyek felmerülhetnek egy weboldal árazása kapcsán.

Domain

1000-4000 Ft/év – Ez a díj új domain igénylése esetén érvényes és szolgáltatótól függően eltérhet.

Tárhely

8000 – 500.000 Ft/év – Az ár függ attól, hogy milyen szerverre van szükség a weboldalhoz. A legolcsóbbak az osztott tárhelyek, ezek kisebb weboldalakhoz jók. Egy nagyobb VPS tárhely, több erőforrással, főleg nagy látogatószámú, nagyobb terheltségű weboldalakhoz ajánlatosak.

Egyedi design/Információk gyűjtése

100.000 – 1.000.000 Ft – Ez magában foglalja a grafikai, UX, UI tervezést, képek összeválogatását, a weboldal strukturális terveit, az előzetes konzultációkat az ügyféllel és a marketing részleggel. Általában a nagyobb weboldalak fejlesztése esetén releváns ez a rész.

Programozás és webáruház integráció

150.000 – 5.000.000 Ft – Milyen funkciókra van szüksége a weboldaladon? Webáruház, egyedi modulok fejlesztése, fizetős bővítmények, melyek többletköltséggel járnak ugyan, de a teljesen testreszabott weboldal előnyei értékben bőven meghaladják a költségeket.

Weboldal tartalomgyártás

10.000 – 30.000 Ft/cikk – A szövegírást kiadhatod külső cégnek, vagy vállalkozónak, akik közül sokan 1-2 ezer forintért írnak tartalmakat. Mint a design esetében, itt is azt az értéket kapod, amennyit fizettél, ami akkor válik fontossá, ha olyan tartalmat szeretnél, ami előrébb helyezi a weboldalt a keresőkben.

Projektmenedzsment és kommunikáció

50.000 – 500.000 Ft – Azt szeretnénk, ha a weboldal sikeres lenne, épp ezért elengedhetetlen a jól működő és folyamatos kommunikációs csatorna kiépítése közted és köztünk. Ez az ár magában foglalja a kezdeti konzultációkat, a telefonos és személyes megbeszéléseket, és minden olyan időt, ami a weboldal megfelelő működése érdekében történt.

Tesztek és oktatás

30.000 – 120.000 Ft – Ugyan manapság a legtöbb weboldal valamilyen ismert CMS-re (WordPress, Joomla, Drupal, Magento, stb.) épül, nincs mindenki tisztába ezek kezelését illetően. Ez az ár tartalmazza a weboldal kezeléséhez szükséges oktatást, illetve a megfelelő működéshez szükséges esetlegesen felmerülő módosításokat.

Élesítés és online marketing beállítások

30.000 – 500.000 Ft – A sikeres weboldalhoz elengedhetetlen, egy olyan team közreműködése, akik értik és alkalmazni tudják az online marketingben rejlő potenciált, illetve tisztában vannak a weboldal szerepével. Minden projektet úgy adunk át, hogy meggyőződünk róla, az oldal SEO szempontból megfelelő, a keresők fel tudják könnyen térképezni.

Weboldal karbantartás

10.000 – 300.000 Ft/hó – Tartalmazhat szövegírást, hibajavítást, egyedi fejlesztést, rendszeres biztonsági mentés készítést, illetve az igényeknek megfelelően egyéb mást.

Weboldal készítés árak bontásban

Most, hogy már részletesen megnéztük, miből állhat egy weboldal fejlesztésének díja, térjünk át a weboldalak egyes fajtáinak költségére.

Alap weboldal ára | 5.000 Ft/hó fölött, vagy 250.000-500.000 Ft

Főleg kisebb vállalkozóknak, magánszemélyeknek ajánlott

A legjobb ha két részre bontjuk ezt a szekciót.

Magadnak csinálod weboldal ár | Ingyenes – 5.000 Ft/hó fölött

Sokan választják a DIY (csináld magad) utat, főleg a kis-közepes vállalkozói szektor résztvevői közül. Nagyon sok eszköz áll rendelkezésre, mindegyik kínál egyedi beállítási lehetőségeket, így akár még jó is lehet azok számára, aki épp most indítottak vállalkozás és nincs még keret komoly weboldalra.

Azonban itt jegyezném meg, hogy ezeknek a felületeknek a kezelése, messze nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre látszik. Ahogy írtam, bizonyos változtatásokra adnak lehetőséget a felületen, azonban, ha ki akarjuk használni ezek teljes funkcionalitását, szükségünk lesz némi grafikai és programozói tudásra is.

Ha megelégszel azzal, hogy a kötött sablonokból választhatsz, és nem szeretnél semmilyen módosítást, akkor ezek a csináld magad eszközök, tökéletesek lehetnek számodra.

Professzionálisan felépített alap weboldal ára | 250.000 – 500.000 Ft

Egy alap weboldal úgy működik, mint egy prospektus, megteremtve az online jelenlétet. Milyen kérdésekre keresik potenciális ügyfeleid a választ?

 • megtalálható a céged?
 • professzionális szolgáltatást kínálasz?
 • hol vagy megtalálható?
 • mi a szolgáltatásod?
 • mások vásároltak-e már tőled?
 • szolgáltatsz-e az én iparágamnak?

Egy alap weboldalt, amit el lehet készíteni 250-500 ezer forint közti összegből, nagyjából 10 oldalból fog állni. A tartalomnak hatásosan kell bemutatnia, minden fontos információt a cégedről, a munkatársakról, a szolgáltatásodról, és nem utolsó sorban arról, hogy miként és hol vagy elérhető.

Amennyiben a weboldal tartalomkezelő rendszerre építve készül, a fejlesztés mellett a weboldal kezelésének betanítási ideje is része a díjnak.

Egy ilyen weboldal segít a márkabevezetésben, a termékeid/szolgáltatásaid bemutatásában, illetve hasznos marketing eszközévé válik cégednek.

A design ebben az esetben, valószínűleg meglévő sablonból kerül elkészítésre, mivel a költségkeret a webfejlesztési díjak alsó határán mozog.

Weboldal teljesen egyedi kinézettel | 500.000 Ft-tól

Főleg kis és közepes cégeknek ajánljuk.

Fontos, hogy ebben az esetben is még alap weboldalról beszélünk, azonban itt grafikus készít a weboldalhoz, teljes mértékben egyedi megjelenést, így nem fordulhat elő, hogy a konkurenciád weboldala kiköpött mása a tiednek.

Természetesen találsz olyan céget, aki azt kommunikálja, hogy megcsinálja a weboldalt és a design-t 80-100 ezer forintért, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a vállalkozók általában a gyorsan megszerezhető mellékes reményében, összedobnak valamit, ami vagy működik, vagy nem. Figyelmen kívül hagyják a Veled, mint ügyféllel történő kommunikációra szánt időt, ami azért sem jó, mert így nem fogják megismerni céged profilját.

Mi úgy alakítjuk árainkat, hogy abba a tervezés, az ügyfélkommunikáció, az elvégzett munka, a szakmai hozzáértés, a weboldal élesítése és az átadás utáni garancia is belefoglaltatik.

Egyedi fejlesztésű weboldal ára | 800.000 Ft-tól

Főleg közepes-nagy cégeknek ajánlott.

Itt már olyan weboldalról beszélünk, ahol a teljes mértékben egyéni design mellett, egyedileg fejlesztett funkciókra van szükség.

Most lehet, arra gondolsz, „fene se tudja, nem túl drága ez?”.

Gyakran találkozunk ezzel a kérdéssel és a válaszunk erre mindig az, hogy a weboldal és grafikai fejlesztés professzionális szolgáltatás, amely olyan elemeket tartalmaz, mint kutatás, tanácsadás, tervezés, megvalósítás /fejlesztés és minőségbiztosítás/.

Miért drágábbak az ebbe a kategóriába tartozó weboldalak? Csak pár dolog a sok közül:

 • szigorúbb ütemtervek
 • jóval több meeting
 • több a jóváhagyási kör (több ember vesz részt a folyamatban)
 • nagyszámú tartalmi oldalak
 • szigorúbb elvárások a tárhelyszolgáltató felé
 • magasan képzett szakemberkapacitás dedikálása

A fenti listából is jól látszik, mennyire más egy olyan weboldal elkészítése, ahol több egyedi funkció fejlesztése szükséges.

Webáruház készítés ára | 1.000.000 Ft-tól

Online kereskedőknek ajánljuk.

A legegyszerűbb webáruház fejlesztése is, különösen nagy odafigyelést igényel, mind az ügyfél, mind a fejlesztők részéről.

Egy webáruház nem annyiból áll, hogy feldobjuk rá a termékeinket, bekapcsolunk egy fizetési és szállítási módot és kész is. Ennél jóval, de jóval több feladat van, egy jól működő értékesítési platform tervezése és fejlesztése során.

Az árban itt is benne van, ami az egyedi weboldalfejlesztés részen említésre került (kutatás, tanácsadás, tervezés, megvalósítás, stb.), csak itt az egész folyamat komplikáltabbá válik. Olyan extra kérdések merülhetnek fel, mint:

 • mekkora a várható, időszakokra bontott látogatószám?
 • ki a vásárlói célközönség?
 • milyen vevői adatok tárolására van szükség?
 • milyen remarketing eszközök lesznek használva?
 • kell-e követni a vásárlói szokásokat (nyilván kell)?
 • szeretnél-e a vásárlóknak automatikus e-mailt küldeni, az olyan különleges események bekövetkeztekor, mint pl. félbehagyott kosár?

És a lista folytatható a végtelenségig.

Ezek mind-mind olyan építő kövei egy webáruháznak, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Elengedhetetlen a megfelelő tervezés, a usability tesztek, illetve a hatékony kommunikáció közted és köztünk.

A webáruház készítés díja 1.000.000 Ft-nál kezdődik. Mutatom, hogy miért:

 • szerverbeállítás a terhelést figyelembe véve
 • SSL telepítés
 • értékesítő fiók és adatok beállítása
 • fizetési módok integrálása, beállítás
 • szállítási módok integrálása, beállítása
 • köszönő e-mailek konfigurációja
 • strukturális kialakítás, tervezés
 • wireframe (drótvázak) elkészítése
 • grafikai tervezés
 • fejlesztés, egyedi modulok kódolása
 • tesztelési körök
 • élesítés
 • élesítés utáni teszt, módosítások
 • folyamatos támogatás nyújtása

Mindegyik fenti pont valószínűleg 10-20 másik folyamatot foglal magába, melyeket el kell végeznünk, szóval ezért kerül annyiba egy webáruház, amennyibe.

Webes alkalmazás fejlesztés | 600.000 Ft-tól

A webes alkalmazás nem összetévesztendő egy mobil applikációval, mint amiket le tudsz tölteni a telefonodra. A webes app, telepítés nélkül is elérhető böngészőben, bármely eszközödön.

Egy webalkalmazást úgy kell elképzelni, hogy olyan, mint mondjuk az Google Naptár. Böngészőben futó app.

Ezeknek a fejlesztéseknek az ára szerteágazó, hiszen minden app más és más igények mentén kerül elkészítésre.

Összegezve, a webes alkalmazások igénylik talán a legtöbb kommunikációt és tervezést.

Miért olyan drágák a weboldalak?

Miért van ekkora szórás árban, a különböző webfejlesztőknél?

A cégek általában bekérnek ajánlatot több webfejlesztőtől is, aztán felteszik a kérdést „Miért olyan drága XYZ céghez képest? Miért olcsóbb, mint amit ABC cégnél?”.

Pontosan nem lehet megállapítani, hogy miért van ekkora különbség, az egyes weboldal készítő cégek árai közt, azonban az biztos, hogy ennek köze van, ezen iparág sajátosságaihoz.

Az alsó árazási kategóriában vannak azok, akiknek gőzük sincs arról, mit csinálnak, csak dobnak Neked egy árat, anélkül, hogy figyelembe vennék céged igényeit.

Rengeteg online tanfolyam és eszköz áll rendelkezésre, ahol meg lehet tanulni a weboldal készítés alapjait, és innen kerülnek ki azok a vállalkozók, akik alacsony áron elvállalnak tulajdonképpen bármit.

Ezzel szemben a legmagasabb árazási szegmensben azok az ügynökségek tartoznak, akik annyit kérnek, amennyit akarnak, mert úgy érzik, megtehetik.

Ők azok, akik a magasabb áraikat a meglévő ügyfeleik nagyságával magyarázzák („dolgoztunk már a Telekom-nak is”). Ez csak egy egyszerű példa, de a lényeget lefedi.

Aztán ott vagyunk mi. Magunkat a közép, közép-magas árazási kategóriába sorolnám. Mi a webfejlesztés díját, a projekt összetettsége, és a megvalósításhoz szükséges idő összetételéből számoljuk.

Ahhoz, hogy a legjobbat nyújthassuk ügyfeleinknek, folyamatosan képezzük magunkat, minden olyan területen, ami egy professzionális weboldal elkészítéséhez szükséges.

Összefoglalva az egészet, a végszó az, hogy mint minden más szolgáltató szegmens esetén, úgy a weboldal design és fejlesztés is egy olyan iparág, ahol pont azt kapod, amiért fizettél.

Egyszerű weboldal helyett, hatékony weboldal

Adataidat nem tároljuk, kizárólag a Veled való kapcsolattartás céljából kérjük. Nem küldünk spam-et, mert mi sem szeretjük.

1 napon belül válaszolunk

A *-gal jelölt mezők megadása kötelező

A név megadása kötelező
A e-mail megadása kötelező
A e-mail cím nem megfelelő
Hibás telefonszám. Helyes forma: +36XXXXXXXXXXX
Válassz egy szolgáltatást
El kell fogadnod az adatvédelmi nyilatkozatot

Ha azonnali válaszokat akarsz