Árajánlat weboldal készítésre

Weboldal árajánlat kérés. Így szűrheted ki a számodra legjobb ajánlatokat.

Laikusként nehéz meghatározni, hogy a sok weboldal árajánlat közül melyiket is lenne célszerű elfogadnunk. Ilyenkor általában, vagy a legolcsóbbra esik a választásunk, vagy hetekig rágódunk azon, hogy a nagy árszórásból mi legyen a megfelelő.

Valljuk be őszintén. Mindenki számára fontos az ár, de ami még ennél is mérvadóbb, az maga a minőség. Tudjuk biztosan, hogy a “jót, olcsón” mit jelent, mégis egyre másra esünk bele, újra és újra az árvakság okozta hibába.

Vessünk most néhány pillantást arra, miként is kerülhetnek az asztalodra a legjobb weboldal készítés árajánlatok.

A legjobb weboldal árajánlat kérés pontos igényeket fogalmaz meg

Az ajánlatadást minden esetben [legalábbis nálunk ez így van] egy igényfelmérés, konzultáció előzi meg, melynek során kötelezően fényt kell deríteni minden apró kis elemre, ami a weboldal árajánlat adáshoz szükséges.

Az egzakt célok és igények meghatározása nélkül nem lehet ajánlatot készíteni, még akkor sem, ha épp a te megfogalmazásod szerint “csak egy egyszerű weboldal kellene”. Minden projektnek megvan a maga sajátossága, tehát aszerint kell beárazni.

Íme, néhány fontos kérdés, ami a weboldal árajánlat készítése előtt tisztázandó:

 • mi a weboldal üzleti célja?
 • rendelkezésre áll-e a tartalom (szöveg, képek, videók, stb.)?
 • van-e elképzelés a weboldal rendszerét illetően (pl. tudjuk, hogy WordPress kell)?
 • milyen funkciókra lesz szükség a weboldalon?
 • van-e előkészített weboldal design?
 • nagyjából hány oldalt kell megtölteni tartalommal?
 • mekkora hangsúlyt szükséges a weboldal keresőoptimalizálására helyezni?
 • van-e előre kidolgozott online marketing stratégia?
 • tervbe van-e véve, hogy hirdetések útján szerzünk vevőket és, ha igen, milyen csatornákon? (Google, Facebook, egyéb)
 • ki fogja menedzselni a weboldalhoz tartozó hirdetési felületeket?
 • ki fogja kezelni magát a weboldalt átadást követően (szükség lesz-e support-ra)?
 • mennyi idő alatt szeretnénk elérni a weboldal iránt támasztott célokat?
 • nagyjából mekkora a pénzügyi keret, amit a célok eléréséhez költeni tudunk?

Ezek a legalapvetőbb kérdések, melyek nélkül egy jó weboldal árajánlat elkészítése kivitelezhetetlen. A kivitelezésre szánt minimális összeg meghatározására azért van szükség, mert rengeteg esetben az elvárások és a megálmodott ár nagyon messze vannak egymástól.

Az ajánlatadás nem egy tíz perces folyamat, így szükséges bizonyos fokú ügyfél előminősítés. Ha valakitől nem kapsz ajánlatot, az nem azért van, mert nem jól fogalmaztad meg az igényeket. Inkább azért, mert a weboldalra szánt pénzügyi kereted nem áll egyenes arányosságban az elvárásaiddal. Ingyen sem te, sem senki más nem dolgozik 6-8 órákat.

Légy A Partnerünk


Milyen egy jó weboldal árajánlat?

Tömör és közérthetően fogalmazza meg azokat a feladatokat, melyek elvégzésre kerülnek szerződés kötés esetén. Nem tartalmaz számodra értelmezhetetlen passzusokat és kerül minden olyan kifejezést, ami a szakzsargon részét képezi.

A jó weboldal készítés ajánlat a célok eléréséhez szükséges megoldásokra világít rá, miközben pontosan leírja a honlap elkészítéséhez szükséges folyamatokat.

A kivitelezőről szóló felesleges rizsát mellőzi, tudni illik ennek az ajánlatban semmi keresnivalója. Egyébként akitől ajánlatot kérsz, arról vélhetően többet tudsz, mint amit leírna magáról [ha ez nem így van, akkor informálódj, mielőtt ajánlatot kérsz].

Hogyan szűrj?

A legtöbb ajánlat jó esetben is gyenge és minősíthetetlen lesz. Ezeken ne agyalj, kuka. Ha csak olyanoktól kérsz ajánlatot, akiknek már utánanéztél, nagyobb az esély, hogy minőségibb válaszokat fogsz kapni.

Azt nagy valószínűséggel te is meg tudod saccolni, hogy mi az az ár, ami túl alacsony a projekted méreteihez képest. Azokat a weboldal árajánlatokat, amikről lerí, hogy túl szép, hogy igaz legyen, megint csak jó szívvel dobhatod a kukába.

Tudod, hogy mekkora összeget szeretnél maximum a weboldalra költeni. Ami e fölött van árban, felesleges tartogatnod, hisz úgysem tudod megfizetni és csak elviszi a fókuszt.

Maradnak tehát azok, amire igent tudnál mondani. Ezek közül azt válaszd, ami a legjobban közelít az elvárásaidhoz és a pénzügyi kerethez.

Jó tanács. Az árajánlat elfogadását nem célszerű a benne lévő díjtól függővé tenni. A túl alacsony és a nagyon magas ár sem jelent biztos megoldást. Az árakról ebben a cikkben olvashatsz.

Miért kapsz olyan sok, nagyon olcsó weboldal árajánlatot?

Mint már említettem, ha az elvárásaidat jól fogalmazod meg és nem csak annyi az ajánlatkérés, hogy “szükségem lenne egy pár oldalas weboldalra”, akkor kisebb eséllyel fogsz, minőségen aluli válaszokat kapni.

Az egyre szaporodó olcsó ajánlatoknak egyébként a fő oka a weboldal készítős piac jellegében keresendő. Tulajdonképpen szinte bárkiből lehet honlap készítő. Csupán egy pár hetes tanfolyamot kell elvégeznie [vagy még azt sem]. Az alacsony minőségű és díjú ajánlatok legtöbb esetben az amatőr, kezdő weblap építők szektorából fog érkezni.

Mielőtt a legolcsóbb ajánlatra rábólintanál gondold végig, mennyire jó számodra az, ha a weboldaladon kezdő, tulajdonképpen szakmailag megkérdőjelezhető kivitelező dolgozik.

Kérj be több helyről ajánlatot

Minimum 3-4, lehetőleg más szinten lévő kivitelezőtől kérj weboldal árajánlatot, mert így azt is meg tudod határozni, melyik szektor áll a legközelebb az általad elképzelt árazási szinthez.

Egy-két ajánlat még nem ad mérvadó képet a projektedhez illő csapat kiválasztásához. A rosszul megválasztott kivitelező sok fejfájást tud okozni. Amennyire csak lehet, szűkítsd a kört és próbáld megtalálni azt, akivel a közös összhang és az árazás is a helyén van.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Bejegyzések A Témában