Amikor meglátta a főnök a weboldalra küldött árajánlatot, akkora hátast dobott, mint Hosszú Katinka a 200 méteres női hátúszás kvangdzsui döntőjében.

Naná, hogy dobott! Csomó halandzsa-bandzsa, szakzsargon. A végösszeg meg persze az előre megálmodott, és nyilván körültekintően betervezett lélektani határ fölött van. Kétszer.

A honlap, az csak egy honlap. Szól a mondás ilyenkor.

Az a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen, mert akkor a megmaradó lóvét el lehet verni jóféle céges csapatépítő mókázásra, amit az elfogyasztott alkohol mennyiségétől függően, igyekszik mindenki mihamarabb kitörölni az emlékezetéből.

Nade, nézzük szépen sorban, milyen előfordulásai lehetnek egy weboldalra adott árajánlatnak.

Árajánlat weboldal készítésre, hasraütéssel

Amíg sok az olyan kérdés, hogy “Mennyibe kerül egy céges weboldal?“, addig egyértelmű, hogy mindig lesznek olyanok, akik ilyenkor előkapják a szekrény mélyéről, a nagypapától örökölt randomszám generátort.

Árajánlat? Minek az? Most mondom, hogy nyolcvanezer, de ha kell, leírom e-mailbe is. Igen csomagba, minden IS van benne, persze.

Aztán, amikor a weboldalt már a harmadik kóder delikvens rángatja a végtelenbe nyúló idősík két pontja között, akkor előkerül az álmoskönyv, amiből gyorsan kiderül, hogy ez nem a legjobb jel.

Ilyenkor általában kettő dolog szokott történni.

A hőn áhított weboldal soha nem készül el, a konzekvencia pedig természetesen az, hogy minden weboldal készítő svindler és csak nyeli a pénzt, mint kacsa a nokedlit.

A másik eset, hogy elkészül valami, ami nagyjából annyira lesz hasznos mint kígyónak a lábszárvédő.

A titokzatos weboldal árajánlat

Kiváló olvasmány, főleg ha imádod a rébuszokat. Általában úgy lehet legkönnyebben felismerni az ilyesfajta ajánlatot, hogy hemzseg az idegen szakszavaktól és több benne a vetítés, mint a Cinema City heti kínálatában.

Mit tehet az ember fia, ha szembe jön vele egy ilyen iromány?

Ránézel és könnyed szívvel konstatálod, hogy bár a kódfejtők nagylexikona sem lenne elég a tartalom dekódolásához, de az ár ver mindent, így elfogadod.

Egy másik út, hogy azonnal felhívod a weboldal készítő céget, akik meggyőznek arról, hogy amit leírtak, azt neked nem is kell értened, elég, ha ők értik.

Ami az elején titokzatos, az az is marad. Szóval csak óvatosan.

A szűkszavú árajánlat weboldal készítésre

Nem azt mondom, hogy az árajánlatnak vetekednie kell a Háború és béke című remekmű tartalmával, viszont a pármondatos odaböffentés sem jelent határozott garanciát a jó munkára.

Persze a “nekem csak egy egyszerű honlap kéne” kijelentésre, ne csodálkozzunk, ha az ajánlatnak titulált válaszlevél tartalma ennyi:

Egyszerű weboldal + pár menü: 39.999 Ft

A rövid weboldal árajánlat pont olyan mint a WC papír. Tudjuk mit tehetünk vele …

Weboldal projekt felmérés

Weboldal tervezés stratégiával


Többet adunk, mint gondolnád és mindezt a lehető legjobb áron.

ERŐS WEBOLDALT SZERETNÉK

Árajánlat biblia

Nem tudom, Te hogy vagy ezzel, de kinek van ideje 125 oldalon keresztül arról olvasgatni, hogy a webfejlesztő cég mikor alakult, milyen színű zoknit hord Pannika a designer, milyen über király partnerekkel állnak kapcsolatba, stb.?

Ami sokkal fontosabb lenne.

Legyen benne az ajánlatban tételesen és közérthetően, hogy a pénzedért mit kapsz cserébe. A többi bullshit-et meg, ha akarod, elolvasod a weboldalukon.

Persze szebbnek hat egy csilli-villi, már-már keményfedeles könyvnek is kiadható weboldal árajánlat, mert azzal megmutattuk, ki a Jani a placcon. Csakhogy általában, a túl sok információ eltakarja a lényeget.

Mi szükséges, egy jó árajánlathoz?

Elsősorban akarat, nameg megfelelő mennyiségű használható információ.

Amikor bemész a kedvenc telefonboltodba, ott sem azzal kezdesz, hogy: Kell egy telefon, mennyibe kerül?

Milyen lenne már, ha az eladó rávágná, hogy: 37.800, mást esetleg? Meglepődnél, mint faltörő kos, a fotocellás ajtó előtt.

Először szépen körülírod, hogy ájfón fan vagy, szereted a szürke színt, de a fekete sem áll olyan messze tőled, mint Makó jeruzsálemtől. Szoktál jutyub DIY videókat nézni és örülnél annak is, ha jó képeket csinálna, mert mégsem tehetsz ki a fészbúkra gagyi fotókat, a Las Vegas-i családi nyaralásról.

Weboldal árajánlat kérés esetén, valami ilyesmi kérdésekre kell számítanod (jó esetben):

 • ha van működő weboldalad, annak címe
 • miért van szükséged új weboldalra, mi a cél
 • kik a célpiacod, mit akarsz nekik eladni
 • mekkora lesz a várható forgalom a weboldalon
 • van-e marketing csapatod, akikkel együtt kell majd dolgozni
 • milyen marketing eszközök integrálása várható
 • mekkora mennyiségű tartalom feltöltése szükséges
 • ki fogja legyártani a tartalmakat
 • milyen extra funkciók kellenek a weboldalra (pl. bankkártyás fizetés, összekapcsolás ügyviteli, raktárkezelő, számlázó rendszerrel, stb.)
 • szükséges-e arculat és/vagy logo tervezés
 • kell-e a weboldalra teljesen egyedi design

Azt gondolom, hogy ezen kérdések megválaszolását harvardi informatikus diploma nélkül is meg lehet ugrani. Egy árajánlat weboldal készítésre nem attól király, hogy olyan összeg van a végén, amit Te megálmodtál, hanem attól, hogy tartalmilag olyan, amiről álmodni sem mertél.

Köszönöm, hogy végigolvastad és remélem, találtál a cikkben megfelelő mennyiségű hasznos infót is.

Épp árajánlatkérős kedvedben találtalak? Dobj egy üzenetet a lenti űrlappal.

Tetszett a cikk? Kösz, ha megosztod:

Megosztás

További weboldal készítés cikkek

«

»